Ana içeriğe atla

En Yeni Ve En İlginç Iphone Uygulamaları


iPhone uygulamaları hayatımızı birçok yönden kolaylaştırıyor, hatta gün geçtikçe ilginçleştiriyor. Mart ayında iPhone kullanıcılarının işine yarayacak en gerekli uygulamalara bir göz atmıştık. Bu ay ise en ilgi çekici ve yenilikçi, ücretsiz iOS uygulamalarını içeren yepyeni bir liste karşınızda. Tavsiyeleriniz için bana yazmayı unutmayın karelvalansi@yahoo.com

Microsoft Office Mobile
Bulut sistemiyle bilgisayarınızdaki veya herhangi bir cihazdaki Word, Excel, PowerPoint dosyalarınıza ulaşabilir, gerekli değişiklikleri yapabilir. Dosyalarınızı cep telefonunuzda orijinal hali ile kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. İlk yayınlandığında iPad versiyonu ücretli olan bu uygulama, cep telefonları için ücretsiz.

Cloak
Uzun süredir GPS üzerinden çalışan “Nerede unuttum” uygulamalarına alışmıştık. Where is my iphone? Where is my key? Where is my dog? Where is my car? derken Find my friends ile arkadaşlara kadar uzanmıştık. Bu uygulamayı kullanan arkadaşlarınızın ve çocuklarınızın yerini öğrenmek güzel bazen de gerekli olabilir fakat ya bulunmak istemezseniz? Görünmezlik pelerini olarak Türkçeye çevirebileceğim Cloak, öğle kaçamağı yaptığınızda patronunuzdan veya karşılaşmak istemediğiniz eski sevgilinizden kaçmanızı sağlıyor. Foursquare ve Instagram hesaplarınızı kullanarak arkadaşlarınızın yerlerini belirleyen bu uygulama ilginç bir şekilde çok tutuldu. Demek ki sosyal medyada her şeyin paylaşıldığı bir dünyada bile bazen biraz yalnızlığa ihtiyaç var.

HabitClock
Tüm başarılı kişilerin belli sabah rutinleri vardır diyor uygulamanın yaratıcıları. Bu uygulama size hem tavsiyelerde bulunuyor hem de düzenli ve verimli bir gün geçirmenin ilk adımı olan sabah programınızı bir alışkanlık haline getirmenizi sağlıyor. Biraz disipline ihtiyacı olanların spor düzenlerini, yeme alışkanlıklarını, ders veya çalışma programını düzene sokuyor, gerekli uyarılarla bu programa bağlı kalmanızı sağlıyor.

Instabeauty
Gün geçtikçe her şeyin resmini çeker, her şeyi bu resimlerle anlatır olduk. Instagram’ın başarısının altında yatan sebep de bu olsa gerek. Facebook da ilk açıldığında arkadaşlarınla resimlerini paylaşabileceğin ve altına yorum yapabileceğin bir program olarak dikkatleri çekmişti. Dünyada selfie modası hızla yayılırken kafa kafaya vererek garip bir açıdan çekilmiş bu resimlerde kendiniz pek beğenmiyor, keşke şu kırışıklık veya leke olmasaydı diyorsanız Instabeauty sizin için. Bu uygulama ile seçtiğiniz resim bir anda ve tek bir dokunmayla güzelleşiyor, istenmeyen hatalar düzeliyor. Artık selfie’niz veya profil resminiz paylaşıma hazır!

Quora
El Kaide’yi kim finanse ediyor? Çocuğumu nasıl disipline ederim? Hapishanede bir hacker ne hisseder? Bunlar gibi birçok soru kafanıza takılabilir. Genelde Google’a soracağınız ve belki de hiç bulamayacağınız bu soruların cevabına kolaylıkla Quora uygulamasıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca siz de merak ettiğiniz sorunuzu yayınlayabilir,  gelen sorulara cevap yazabilir ve blog yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Bu uygulama bir bilgi kaynağı!

TED Conferences
Technology Entertainment Design’ın kısaltılmış hali olan TED, iki yılda bir düzenlenen bir konferanslar dizisi. ‘Yaymaya değer fikirler’ hedefi ile seçilen konuşmacılar, konularının en bilgilileri. Teknoloji, iş, insan ilişkileri, aile, eşitlik gibi birçok farklı konuda gerçekleştirilen bu ilham verici konuşmaları dinlemeniz kafanıza takılan sorunların belki de zaten tartışıldığı bu platformda sizin de ufkunuzu genişletecektir. Bill Clinton, Bill Gates, Bono, Nora Ephron gibi birçok önemli ismin katıldığı konferansta Türkiye’den Elif Şafak da edebiyat ve kimlik etiketleri hakkında bir konuşma yapmıştı.

Spotify
Eğer iyi bir müzik dinleyicisiyseniz ve hala Spotify’yı keşfetmediyseniz hiç zaman kaybetmeden hemen bu uygulamayı indirin. Milyonlarca şarkılık arşivi ile hem mp3 indirme derdine son veriyor, hem de her gün yenilenen müzik listeleri ile yeni şarkıları tanımaya olanak sağlıyor. Kendi zevkinize göre listeler oluşturacağınız gibi müzik türüne göre hatta o anki günün saatine veya ruh durumunuza göre hazırlanmış bir müzik listesi de seçebilirsiniz. Parti, spor, özel kutlama, tatil, uyku, gün batımı, yalnızlık, mutluluk, barış gibi müzik listeleri ilk dikkatimi çekenler. Ücretsiz uygulamada reklam var ve bir saatte ancak altı şarkıyı dinlemeden geçebiliyorsunuz ancak kaliteli müzik dinlemek için bu kadarına kesinlikle katlanılır.

Findery
Bir seyahate veya geziye çıkmadan önce ne yaparsınız? O bölge ile ilgili bir gezi kitabı alabilirsiniz, görülecek yerleri, lokantaları internetten araştırabilirsiniz veya daha önce giden bir arkadaşınızdan ipuçları alabilirsiniz. Findery tüm bu ön araştırmaya gerek kalmayacak şekilde sizi bilgilendiriyor. Yerinizi tespit eden Findery bir harita üzerinden tüm bu bilgileri size veriyor. Üstelik olduğunuz yere daha önce gitmiş olanlar hem tarihini, görülecek yerlerini hem de pek bilinmeyen yönlerini ve ilginç özelliklerini sizinle paylaşıyor.

Battery Doctor
Bu ilginç uygulamaların tek kötü özelliği telefonların pilini çabuk tüketmeleri. Battery Doctor uygulaması hem detaylı bilgilerle pil düzeyini, hem de telefonun hangi özelliklerinin kapatılması ile pil ömrünün uzatılacağını gösteriyor.  Kullanmadığınız zamanlarda Wifi’i kapalı tutmanın pilinizin ömrünü bir saat 23 dakika uzatacağınızı biliyor muydunuz? Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise junk dosyaları temizleyip telefonun hafızasını boşaltabilmesi. Bu da telefonun performansını olumlu yönde etkiliyor. Deneyin…

Karel Valansi - Şalom Dergi Mayıs 2014 sayısı



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

“We are Beyond What I Had Dreamed of When I Moved to Dubai”

Cem Habib  We talked about how the peace deal between Israel and the United Arab Emirates affected the Jewish life in the Emirates, with the investment manager Cem Habib, who has been living in Dubai since 2016, and who is one of the founding members of the Jewish Council of Emirates (JCE), the first officially recognized Jewish community of the UAE. How long have you been living in Dubai? What influenced you in deciding to live here? I moved to Dubai in 2016, before I had been living in London. My customer base at that time was in Kazakhstan and it had gotten harder commuting there from London every month after 6 years. There were three direct flights between Dubai and Kazakhstan, every day, with a flight time of less than 4 hours. To improve our quality of life and to spend more time with the kids, we moved to Dubai. When moving, how could you overcome the thought “As a Jew, will I be comfortable living in an Arab country with my family?” I talked to my friends from different cou...

Survivor Hayim’in gerçek dünyası - Söyleşi

Hayim, çok sevdiğim bir arkadaşımın kuzeni. Aklı başında, ne istediğini bilen biri. Askerlik dönüşünde ani bir kararla Survivor yarışmasına katıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Pek spor yapmayan, atletik olmayan biri neden zor koşullarda, dayanıklılık, irade ve güç isteyen bir televizyon programına katılır? Bunları konuşurken, sayesinde takip etmeye başladığım Survivor ile ilgili tüm merak ettiklerimi de sordum; kameralara yansımayan gizli bir tuvalet var mıydı, ya da yayın bitince gidilen lüks bir otel? Begüm’le arasında bir yakınlaşma oldu mu, Merve neden pişman oldu yarışmaya katıldığına? İşte Sabah Gazetesinden Yüksel Aytuğ’un teşekkür ettiği, seyircilerin filozof olarak tanımladığı Hayim ve Survivor yarışmasının bilinmeyenleri… Survivor maceran nasıl başladı? Katılmak nereden aklına geldi? Arkadaşlarımla uzun süredir Survivor’u takip ediyorduk. Hep katılmak istiyordum ama televizyona çıkmak beni korkutuyordu. Geçen sene iki yakın arkadaşım Dominik’e gittiler. Yarışmacıları ...

‘Atatürk akılcılığına sıkı sıkı sarılalım’

Sıra dışı bir adam: Celâl Şengör Dr. Ali Mehmet Celâl Şengör, jeoloji dendiğinde akla gelen ilk isimlerden. Bu konuda 19 kitap, 276 bilimsel makale yayınlamış bir bilim insanı. Tarih ve felsefe ile ilgili de bir çok popüler makalenin sahibi. Biz onu bir de Fatih Altaylı ile yaptığı TV programlarından ve çok farklı, gündem oluşturan açıklamaları ile biliyoruz. Geçtiğimiz pazar günü Limmud’a katılan Şengör’e röportaj teklif ettiğimde hem hemen kabul etti, hem de muhteşem kütüphanesini tanımam için evine davet etti. Bu röportajı bizim o günkü keyifli sohbetimizden derledim. Jeoloji ile ilginiz nasıl başladı, nasıl gelişti? Çok küçükken annem bana bir kitap aldı. Üzerinde bir brontozorun kafası vardı, görmediğim hayvanlar ilginç şeyler diye düşündüm. İlkokul öğretmenim bir fen ve tabiat ansiklopedisi hediye etti. Orada bir paleontoloji bölümü vardı. Çok ilgimi çekti. Meraklıydım. Bir mikroskop seti alındı orada sinekleri inceliyordum. Yazları sık sık Bursa’ya giderdik. Anneannem ve ...