Ana içeriğe atla

Another terrorist attack -We are not safe, we are just alive

Another terrorist attackAtaturk Airport is the main entrance gate to Turkey for most of its visitors. It is also the hub of Turkish Airlines which connects the business world with Turkey and carries many passengers who choose Turkey as their travel destination.
Tuesday night, three suicide bombers opened fire at passengers in three different sections including the arrivals section of the airport’s international terminal with automatic rifles before blowing themselves up. Ataturk Airport was shut down for the night; scheduled flights were diverted to other cities. There was no entry to or exit from the airport for hours. The flights had resumed by Wednesday morning. Security measures have been increased at Istanbul Sabiha Gokcen Airport following the attack.
A gag order has been immediately issued on the attack. Internet and Twitter connections were slowed down and this caused more panic among the public who were eager to hear news about their relatives flying back to Istanbul.
The terrorist attack came a day after Turkey announced the normalization deal with Israel. Turkey has also launched diplomatic move to mend ties with Russia and Egypt. Turkey has recently changed its military rules of engagement to allow NATO allies to carry out more patrol flights along its Syria border to fight against ISIS. The timing of the June 28 terrorist attack also came in the second anniversary of ISIS declaring its Islamic State Caliphate. There was no immediate claim of responsibility on the attacks but it is believed that the airport bombing is carried out by ISIS militants. Analysts claim that the attack bears the hallmarks of ISIS because of the choice of a soft target and the method they used. Ataturk Airport is one of the most secured airports in the world. There are three security checks until a passenger arrives at the gate. Turkish analysts blame the lack of intelligence rather than security on this attack.
There is a sense of panic and despair in the Turkish public in general. A Turkish witness who had to wait till  4.00 AM to get out of the airport said that she will never forget the smell in the airport and the scene she saw even though everything was covered or behind some portable walls.
For the first time Facebook activated its security check feature in Turkey after the attack. While it was relieving for friends abroad, after witnessing so many terrorist attacks in a year, many shared their thought me included as follows; “We may have marked ourselves safe on Facebook but we are not safe, we are just alive.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Survivor Hayim’in gerçek dünyası - Söyleşi

Hayim, çok sevdiğim bir arkadaşımın kuzeni. Aklı başında, ne istediğini bilen biri. Askerlik dönüşünde ani bir kararla Survivor yarışmasına katıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Pek spor yapmayan, atletik olmayan biri neden zor koşullarda, dayanıklılık, irade ve güç isteyen bir televizyon programına katılır? Bunları konuşurken, sayesinde takip etmeye başladığım Survivor ile ilgili tüm merak ettiklerimi de sordum; kameralara yansımayan gizli bir tuvalet var mıydı, ya da yayın bitince gidilen lüks bir otel? Begüm’le arasında bir yakınlaşma oldu mu, Merve neden pişman oldu yarışmaya katıldığına? İşte Sabah Gazetesinden Yüksel Aytuğ’un teşekkür ettiği, seyircilerin filozof olarak tanımladığı Hayim ve Survivor yarışmasının bilinmeyenleri… Survivor maceran nasıl başladı? Katılmak nereden aklına geldi? Arkadaşlarımla uzun süredir Survivor’u takip ediyorduk. Hep katılmak istiyordum ama televizyona çıkmak beni korkutuyordu. Geçen sene iki yakın arkadaşım Dominik’e gittiler. Yarışmacıları

Her yaşam bir roman - Panama´daki Türk Yahudileri

Panama´da hızla büyüyen bir Yahudi yaşamı var. Café con Teclas kitabının yazarı gazeteci Sarita Esses´in yanı sıra Antakyalı Eli Cemal, Mersinli Musa İlarslan, Trakya kökenli Julia Kohen de Ovadia ve kuzeni İstanbullu Çela Alkabes de Eskinazi ile göç hikayelerini ve Panama´daki yaşamlarını konuştuğumuz keyifli bir sohbet sizleri bekliyor. Julia Kohen de Ovadia İstanbul doğumluyum. Babam Çanakkaleli Aron Kohen, annem ise Çorlulu Suzi Bahar.  Seneler evvel büyükbabamın eltisi Meksikalı Sultana genç yaşta çocuksuz dul kalınca küçük teyzem Donna’yı yollamasını istedi anneannemden. Donna da Sultana teyzesiyle yaşamak için Meksika’ya gitti. Orada eniştem Moises Mizrachi ile tanıştı ve evlenerek Panama’ya taşındı. Büyükbabam Nessim Bahar vefat edince anneannem Coya, ablam Malka ile iki aylığına kızını görmeye Panama’ya gitti. Ancak orada ablam eniştemle tanıştı, evlendi ve hayatını Panama’da kurdu. Dört çocuğu ve on torunu var. Ablamın düğünü için Panama’ya geldiğimizde ben Saint Pulcherie’de

Karel´den Mario´ya veda…

Kelimeler acı veriyor be Mario! Zormuş senin hakkında bir veda yazısı yazmaya oturmak. Biliyorum, seçmeye çalıştığım hiçbir kelime yaşadığım üzüntüyü aktarmaya yetmeyeceği gibi, seni anlatmaya da yetmeyecek. Bir de şu var. Bu yazıyı bitirip yolladığımda ve basılıp gazetede okuduğumda senin gitmiş olduğun kesinleşecek, oysa daha çok erken! Şu an ne isterdim biliyor musun, veda yazısı yerine senin başarılarını, yeni kitaplarını, söyleşilerini yazmak, seninle yine bir röportaj yapmak. Sevgili hocam, sevgili dostum, öykülerimi ilk okuyanım, edebi yönümü en çok destekleyenim, hiç tanımadığım yazarların hiç duymadığım kitaplarıyla beni tanıştıran.  İzlediği ilginç filmleri benimle paylaşan, tartışan… “Merhaba” diye başlarsın yaratıcı yazarlık derslerine, sonra eklersin “merhaba demek benden sana zarar gelmez demektir,” diye. Koca kalbinle kimseyi üzecek, kıracak bir söz dahi etmediğinden eminim. Günlerdir seni anıyorum. “Twitter’da olmalısın” deyip sana hesap açışımızı, özene bezene seçtiğin