Ana içeriğe atla

International Holocaust Remembrance Day Commemorated in Ankara


International Holocaust Remembrance Day was commemorated in Ankara on January 24, 2019. The day started with a morning prayer held in Ankara Synagogue with the attendance of Turkish Jewish community members, and ambassadors and foreign mission representatives based in Ankara.
Ankara Synagogue opened its doors for the Sahrit (morning) prayer. Chief Rabbi of Turkey Isak Haleva, co-President of the Turkish Jewish Community Ishak Ibrahimzadeh and the President of Ankara Jewish Community Can Özgön made speeches expressing the importance of commemorating the Holocaust. After the prayer for the memory of the Holocaust victims, Anoten prayer was read for the sake of the state of Turkey. The group met for a family photo with the sign #WeRemember to support World Jewish Congress’ initiative.
Following the ceremony in the Synagogue, the official ceremony was held in Ankara University where Deputy Minister of Foreign Affairs Faruk Kaymakçı, President of Ankara University Prof. Dr. Erkan Ibis, Chief Rabbi of Turkey Rav Isak Haleva , Co-President of the Turkish Jewish Community Ishak İbrahimzadeh, the Director of Research Department of Foreign Ministry Aylin Tashan, students from Bahcekoy Acı highschool Zeynep Özay and Verda Sisa addressed the audience and mentioned in their speeches the importance of Holocaust education and the need of a legislation against hate speech.
Deputy Minister of Foreign Affairs Faruk Kaymakçı commemorated the millions of Jews who were massacred by the Nazis during the Holocaust. He mentioned the fact that antisemitism, racism and xenophobia are still in the rise in the world and it is very worrying. He continued his speech saying that the Holocaust is the best example of what ethnic and religious hatred can lead to when it is not addressed properly.
Ishak Ibrahimzadeh, the co-president of the Turkish Jewish Community, stated in his speech that the hatred that created the Holocaust 70 years ago, can still be felt today in different ways. Ibrahimzadeh said that all of the sufferings were sacred and that discrimination and hate crimes could only be overcome by love, rule of law and education.
During the ceremony, a documentary prepared with the support of the Foreign Ministry is screened. The documentary explains Lina Amato’s life by her own words. She survived the Holocaust thanks to Turkey's Consul in Rhodes Selahattin Ulkumen. A video presentation of Izzet Keribar’s photos of Auschwitz death camp was screened too. Following the music concert and lyric dance performed by academicians and students of Ankara University, the ceremony ended with the candle lighting ceremony in memory of the victims of the Holocaust.

Karel Valansi, Şalom 25 January 2019 http://www.salom.com.tr/SalomTurkey/haber-109456-international_holocaust_remembrance_day_commemorated_in_ankara.html


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Survivor Hayim’in gerçek dünyası - Söyleşi

Hayim, çok sevdiğim bir arkadaşımın kuzeni. Aklı başında, ne istediğini bilen biri. Askerlik dönüşünde ani bir kararla Survivor yarışmasına katıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Pek spor yapmayan, atletik olmayan biri neden zor koşullarda, dayanıklılık, irade ve güç isteyen bir televizyon programına katılır? Bunları konuşurken, sayesinde takip etmeye başladığım Survivor ile ilgili tüm merak ettiklerimi de sordum; kameralara yansımayan gizli bir tuvalet var mıydı, ya da yayın bitince gidilen lüks bir otel? Begüm’le arasında bir yakınlaşma oldu mu, Merve neden pişman oldu yarışmaya katıldığına? İşte Sabah Gazetesinden Yüksel Aytuğ’un teşekkür ettiği, seyircilerin filozof olarak tanımladığı Hayim ve Survivor yarışmasının bilinmeyenleri… Survivor maceran nasıl başladı? Katılmak nereden aklına geldi? Arkadaşlarımla uzun süredir Survivor’u takip ediyorduk. Hep katılmak istiyordum ama televizyona çıkmak beni korkutuyordu. Geçen sene iki yakın arkadaşım Dominik’e gittiler. Yarışmacıları

Yahudi Cesaret Ödülü üzerine

24 Haziran 2018 seçiminde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, 16 Ağustos’taki Twitter paylaşımlarıyla isim kullanmadan hükümete yönelik eleştirilerini sıraladı. Bu eleştirilerinin arasında “Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne lâyık görülen ve bu ödülü kendine lâyık görenlersiniz” ifadesine de yer verdi.  İnce’nin bu paylaşımı bu konudaki ilk çıkışı değildi. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, partisinin Yalova Merkez İlçe 10. Olağan Kongresi’ndeki konuşmasında da “Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman, Recep Tayyip Erdoğan’dır,” demişti.  İnce, 2013 yılında yaptığı bir başka konuşmada ise bu sefer Türkiye’nin Rum vatandaşlarını kızdırmıştı. “Atatürk olmasaydı, (…) adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı, Dimitri, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım” demiş, gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından “Benim gibi askerlik yapan, vergi veren, Cumhuriyet’e inanan, vatandaşımız olan Yorgo ve Dimitri’leri kastetm

Bu çocuğa dikkat! Adını çok duyacaksınız

Ralfi Kanyas ile tanıştırmak istiyorum sizleri. Çok özel bir genç. 22 yaşında hem medya iletişim üçüncü sınıfta okuyor hem de Hürriyet Ege’de muhabir olarak çalışıyor. 16 yaşında karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpmasıyla hayatı değişiyor. Tekerlekli iskemleye bağlı kalmanın tüm zorluklarına rağmen hayata daha da sıkı tutunuyor. Başta zorluk çekse de önce ailesi sonra da arkadaşları ona güç veriyor ve engel tanımaz oluyor. Şimdi hem katıldığı gönüllü çalışmalarla, hem de gazete yazılarıyla engellilerin hayatında bir fark yaratmaya çalışıyor. Geleceğin başarılı gazetecisini şimdiden tanıyın istedim. Karel Valansi