Ana içeriğe atla

Skandal kaçış oyunu senaryosuna tepki

Skandal kaçış oyunu senaryosuna tepki

Dünyada fenomen haline gelen ve Türkiye'de de ilk olarak geçen yıl açılan 'Kaçış Oyunu'ndaki 'nazi toplama kampı' temalı senaryo büyük tepki çekti.


Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi, twitter hesabında oyun sonunda ‘Sabun olduk’ yazılı pankartla çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıp “Kaçış oyununda her sey bitti sıra Nazi ölüm kampına mi geldi? Bu nasil zihniyet? Nasil "sabun olduk" diye poz verilir?!” diyerek tepki gösterdi.
 
Takvim Gazetesi 7 Temmuz 2015

KAÇIŞ OYUNU...
Dünyada fenomen olan, Türkiye’de de ilki geçen yıl İstanbul’da açıldıktan sonra şu an sayısı 160’ı bulan ‘evden/odadan kaçış oyunu’nda çeşitli senaryolarla kapalı bir alandan çıkmaya çalışılıyor. İpuçlarını bularak odadan çıkmaya çalışma konsepti farklı senaryolarla uygulanıyor. Kimi zaman bir hapishaneden kimi zaman da piramitlerden kaçılıyor.

TOPLAMA KAMPI SENARYOSU: "SABUN OLDUK"
Bursa’da ‘The Great Escape Kaçış Oyunu’ adlı şirketin ‘toplama kampı’ senaryosunda, belirlenen zamanda bilmeceleri bilemeyip oyunu tamamlayamayan oyuncular 'Sabun olduk' yazılı 'esprili' bir pankartla fotoğraf çektirdi. Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf büyük tepki çekti.
Vatan Gazetesi 7 Temmuz 2015

"BU NASIL ZİHNİYET"
Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi, bu fotoğrafı paylaşıp "Kaçış oyununda her sey bitti sıra Nazi ölüm kampına mi geldi? Bu nasil zihniyet? Nasil "sabun olduk" diye poz verilir?!" diyerek tepki gösterdi. Görüş almak aradığımız şirketin telefonlarıysa cevap vermiyor.



Yetkililer özür metni yayınladılar ve oyunu kaldırdılar


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Survivor Hayim’in gerçek dünyası - Söyleşi

Hayim, çok sevdiğim bir arkadaşımın kuzeni. Aklı başında, ne istediğini bilen biri. Askerlik dönüşünde ani bir kararla Survivor yarışmasına katıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Pek spor yapmayan, atletik olmayan biri neden zor koşullarda, dayanıklılık, irade ve güç isteyen bir televizyon programına katılır? Bunları konuşurken, sayesinde takip etmeye başladığım Survivor ile ilgili tüm merak ettiklerimi de sordum; kameralara yansımayan gizli bir tuvalet var mıydı, ya da yayın bitince gidilen lüks bir otel? Begüm’le arasında bir yakınlaşma oldu mu, Merve neden pişman oldu yarışmaya katıldığına? İşte Sabah Gazetesinden Yüksel Aytuğ’un teşekkür ettiği, seyircilerin filozof olarak tanımladığı Hayim ve Survivor yarışmasının bilinmeyenleri… Survivor maceran nasıl başladı? Katılmak nereden aklına geldi? Arkadaşlarımla uzun süredir Survivor’u takip ediyorduk. Hep katılmak istiyordum ama televizyona çıkmak beni korkutuyordu. Geçen sene iki yakın arkadaşım Dominik’e gittiler. Yarışmacıları

Yahudi Cesaret Ödülü üzerine

24 Haziran 2018 seçiminde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, 16 Ağustos’taki Twitter paylaşımlarıyla isim kullanmadan hükümete yönelik eleştirilerini sıraladı. Bu eleştirilerinin arasında “Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne lâyık görülen ve bu ödülü kendine lâyık görenlersiniz” ifadesine de yer verdi.  İnce’nin bu paylaşımı bu konudaki ilk çıkışı değildi. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, partisinin Yalova Merkez İlçe 10. Olağan Kongresi’ndeki konuşmasında da “Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman, Recep Tayyip Erdoğan’dır,” demişti.  İnce, 2013 yılında yaptığı bir başka konuşmada ise bu sefer Türkiye’nin Rum vatandaşlarını kızdırmıştı. “Atatürk olmasaydı, (…) adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı, Dimitri, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım” demiş, gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından “Benim gibi askerlik yapan, vergi veren, Cumhuriyet’e inanan, vatandaşımız olan Yorgo ve Dimitri’leri kastetm

Bu çocuğa dikkat! Adını çok duyacaksınız

Ralfi Kanyas ile tanıştırmak istiyorum sizleri. Çok özel bir genç. 22 yaşında hem medya iletişim üçüncü sınıfta okuyor hem de Hürriyet Ege’de muhabir olarak çalışıyor. 16 yaşında karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpmasıyla hayatı değişiyor. Tekerlekli iskemleye bağlı kalmanın tüm zorluklarına rağmen hayata daha da sıkı tutunuyor. Başta zorluk çekse de önce ailesi sonra da arkadaşları ona güç veriyor ve engel tanımaz oluyor. Şimdi hem katıldığı gönüllü çalışmalarla, hem de gazete yazılarıyla engellilerin hayatında bir fark yaratmaya çalışıyor. Geleceğin başarılı gazetecisini şimdiden tanıyın istedim. Karel Valansi